לוגו של בי גרין דבוראות ביתית beegreen
חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
אבקת פרחים, פולן, כוורות דבורים ביתיות בי גרין

אבקת פרחים

האבקה היא תהליך העברת האבקה מהחלקים הזכריים של הפרח לחלקים הנקביים של פרח זהה או אחר, מה שמאפשר את הפריית הצמח והפקת זרעים ופירות. מאביקים, כגון דבורים, ציפורים, פרפרים ועטלפים, ממלאים תפקיד חיוני בתהליך זה על ידי נשיאת אבקה מפרח אחד למשנהו כשהם עוברים מצמח לצמח בחיפוש אחר צוף ואבקה.

דבורים הן מהמאביקות החשובות ביותר, האחראיות להאבקה של מגוון רחב של צמחים, כולל פירות, ירקות ואגוזים. ישנם למעלה מ-20,000 מינים ידועים של דבורים, כשהידוע ביותר הוא דבורת הדבש (Apis mellifera).

דבורי דבש הן חרקים חברתיים שחיים במושבות או כוורות. הם אוספים צוף ואבקה מפרחים כדי להאכיל את עצמם ואת הצעירים שלהם.
האבקה שתאסף תאוחסן בתאים העשויים משעוות דבורים. אבקה היא מקור מזון רב ערך עבור הדבורים, שכן היא עשירה בחלבונים, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים. היא משמשת להאכלת הדבורים הצעירות, המכונות וולדות. 

דבורים נמשכות לפרחים המציעים צוף ואבקה כפרס, ופרחים רבים התפתחו כדי למשוך דבורים ומאביקים אחרים עם צבעם, צורתם וריחם. כשהם עוברים מפרח לפרח, הם קולטים אבקה על גופם ומעבירים אותם לחלקים הנקביים של פרחים אחרים, ובכך מאפשרים את הפריית הצמחים. לפרחים המואבקים על ידי דבורים יש לרוב ריח חזק ומתוק וצבע עז, כמו צהוב, כחול או סגול

בנוסף לשימוש בו כמקור מזון לדבורים, יש לאבקת הפרחים גם מספר יתרונות רפואיים ובריאותיים עבורנו בני האדם. זהו מקור טבעי לנוגדי חמצון והוכח כבעל תכונות אנטי דלקתיות. אבקת פרחים היא גם תרופה טבעית לאלרגיה, שכן היא יכולה לעזור להפחית תסמינים של קדחת השחת ואלרגיות אחרות.

אי אפשר להפריז בחשיבותם של דבורים ומאביקים אחרים לסביבה ולחקלאות. המאביקים אחראים לייצור של כ-75% מגידולי המזון העולמיים (ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, 2019), ולירידה באוכלוסיות המאביקים יש השלכות חמורות על בריאות המערכות האקולוגיות ועל זמינות המזון.

כדי לתמוך בדבורים ובמאביקים אחרים, אנחנו יכולים לשתול פרחים וצמחים אחרים המספקים צוף ואבקה (בפוסט נפרד), להימנע משימוש בחומרי הדברה ולספק אתרי קינון לדבורים, כגון בניית מלון דבורים או השארת אזור בגינה ללא טיפול. על ידי נקיטת צעדים פשוטים אלה, נוכל לעזור להבטיח את בריאותם ורווחתם של המאביקים ואת המשך הייצור של המזונות עליהם אנו מסתמכים.

היה מעניין? שתפו את הפוסט-